2010. július 25., vasárnap

Shiroi Haru - White Spring (2009)




Szereplők
Abe Hiroshi (Sakura Harou)
Ohashi Nozomi (Murakami Sachi)
Endo Kenichi (Murakami Yasushi)
Yoshitaka Yuriko (Nishida Shiori)
Endo Yuya (Kojima Yuki)
Konno Mahiru (Takamura Mariko)

Ismertető:

A volt yakuzát, Harou-t végre kiengedik a börtönből, miután leülte büntetését. Betér ebédelni egy étterembe, azonban ott ellopják tőle a börtönévek alatti munkából összegyűjtött összes pénzét. Így egy netcaféban tölti az éjszakát, majd felkeresi egy régi barátját, még a yakuza-időkből. Amikor másnap újra meglátogatja, megtudja tőle, hogy régi barátnője Mariko összeköltözött egy másik férfivel, de később betegségben meghalt. Harou, aki 9 éve gyilkosságot követett el azért, hogy Mariko kezelésére összegyűjtse a kellő pénzt, elhatározza, hogy lenyomozza azt az embert, aki most egy pékséget vezet feleségével, és lányával, Sachi-val. Harou később találkozik a kislánnyal a parkban, de még rá kell jönnie, hogy Sachi kicsoda valójában.

Személyes vélemény:

Azt hiszem, ezzel a doramával kapcsolatban nem tudok sok negatívumot megemlíteni, úgyhogy rá is térnék a pozitívumokra.

Először is a színészi játék. Szerintem semmi kívánnivalót nem hagy maga után, főleg Abe Hiroshi játéka. Nem hiába kapott érte díjat. Gyakorlatilag ő viszi a hátán a sorozatot. Az arcáról mindig leolvashatóak az érzelmek, szinte tudni lehet, mit gondol.

A másik nagyszerű alakítás a Sachi-t játszó Ohashi Nozomié. Őt is díjjal jutalmazták érte.

Nagyon tetszett az is, hogy bár a sorozatban rengeteg olyan jelenet van, amikor a szereplők visszaemlékeznek a múltra, vagy csak merengnek valamin - sőt, sokszor voltak ismétlődő képsorok is -, mégsem éreztem egy percig se, hogy ezek unalmasak lennének, át kéne pörgetni őket. A zene nagyon szép, illik a sorozat hangulatához.


Tulajdonképpen végigkövethetjük hogyan válik egy mogorva, magába forduló emberből egy olyasvalaki, aki képes másokért megalázkodni, és sírni. Természetesen ki más hozná ezt a változást, mint Sachi.

Spoiler

Igencsak hamar kiderül, hogy Sachi Harou lánya valójában. Miután ezt megtudja, el akarja venni Murakami-tól, de lassan rá kell ébredjen, hogy a pék többet tud a kislánynak nyújtani, mint egy börtönviselt valaha is képes lenne. A történet előrehaladtával megelégszik azzal, hogy láthatja a lányt, és tudja, hogy jó kezekben van.

Spoiler vége

Ezt a sorozatot én mindenkinek jó szívvel ajánlom, nem hiszem, hogy bárkinek csalódást okozna.

DramaWikis oldala: Shiroi Haru

Megnézhető dramacrazy-n, letölthető d-addicts-ról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése