2010. július 25., vasárnap

Dragon Zakura (2005)


Szereplők
Abe Hiroshi (Sakuragi Kenji)
Yamashita Tomohisa (Yajima Yusuke)
Nagasawa Masami (Mizuno Naomi)
Koike Teppei (Ogata Hideki)
Aragaki Yui (Kosaka Yoshino)
Nakao Akiyoshi (Okuno Ichiro)
Saeko (Kobayashi Maki)

Ismertető:

Sakuragi Kenji, szűkölködő ügyvéd, egykori motorosbanda tag, egy speciális osztály élére kerül. Megfogadja, hogy az egyik legrosszabb hírű iskola végzős diákjai közül 5-öt bejuttat Japán legnagyobb presztízsű egyetemére, a Toudai-ra. A dorama során a speciális osztály felkészítését követhetjük végig.

Személyes vélemény:

Előző bejegyzésemhez hasonlóan erről sem tudok túl sok negatívumot említeni.

Számomra a legnagyobb pozitívuma ennek a sorozatnak az, hogy ha már nagyon elegem van a tanulásból, akkor valahogy ez mindig erőt ad a folytatáshoz.

Nagyon jók még a különféle módszerek, amelyek megkönnyítik a tanulást. A sorozatban "memory tree"-ként emlegetett dolgot már én is kipróbáltam, nagyon jó, tényleg hasznos :)
(Akit érdekel, bővebb infót mindmap néven találhat, például itt, vannak rá mindenféle programok is, de talán valóban az a legjobb, ha kézzel rajzol az ember :) )

A sorozatot erősíti még, hogy nem bolygatják benne feleslegesen a szerelmi szálat. Természetesen felüti fejét a féltékenység, de ez érthető is (számomra legalábbis), azonban nincsen semmi komolyabb probléma belőle, megnyugszanak a kedélyek.

Ajánlanám ezt a sorozatot főképp olyanoknak, akiket néha nagyon elsodornak a tanulnivalók, és valamiből erőt szeretnének meríteni, remélem nekik is segíteni fog, mint nekem. Ugyanakkor mindenki másnak is, aki szeretne egy jó doramát látni.

Opening:


DramaWikis oldala: Dragon Zakura

Megnézhető dramacrazy-n, letölthető d-addicts-ról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése