2010. július 28., szerda

Devil Beside You - E Mo Zai Shen Bian (2005)



Szereplők:
Mike He (Jiang Meng)
Rainie Yang (Qi Yue)
Kingone Wang (Sang Yuan Yi)
Ivy Fan (Xin Li Xiang)
Tsai Pen Lin (Qing Zi)

Ismertető:

Miután végre összegyűjtötte bátorságát, Qi Yue egy szerelmes levelet akart átnyújtani Yuan Yi-nek, azonban szerencsétlenségére a fiú nem vette észre, és elsétált mellette. Előtte állt viszont az iskola bajkeverője, Jiang Meng. A gonosz megkapja, amit akar, és ezúttal Qi Yue-t akarja. Habár külsője mást sejtet, Jiang Meng valójában szerető és kedves, ami megérinti Qi Yue szívét.  Viszont akad egy nagy probléma: Jiang Meng annak az embernek a fia, akihez Qi Yue édesanyja éppen hozzá készül menni. Bár nem vérrokonok, de ki fogadná el ezt a mostohatestvér kapcsolatot?

Személyes vélemény:

A sorozat erről szól. A végére tulajdonképp mindenki. Addig azonban sok gondjuk akad a főszereplőknek, titkolniuk kell egymás iránti érzéseiket, és meg kell birkózniuk az őket elválasztani szándékozó emberekkel.

Az első tajvani dorama, amit megnéztem. Nagyon tetszett az elejétől a végéig. Persze voltak benne negatívumok - pl. a tökéletes sminkkel ébredő Qi Yue :D - de alapvetően nagyon jó történet. 

Szeretem az ilyen sorozatokat, filmeket, amik nem arról szólnak, hogy két ember hogy szeret egymásba, hanem hogy azután mi történik velük. Mennyit kell dolgozniuk azon, hogy a kapcsolatuk fennmaradhasson. Elvégre az életben sem jelent happy end-et, ha két ember egymásba szeret. Nem hallottam még olyanról, hogy nagy nehezen összejönnek, és onnantól minden szép és tökéletes.

Amit még a negatívumba sorolok, hogy elég valósághűtlennek hatott számomra az, hogy végül mindenki megleli a párját.

Ezen kívül talán nem tudok túl sok mást említeni, a zene tetszett, az operatőri munkát imádtam, némelyik felvétel irtó jó volt.

Romantikus hangulatú egyéneknek ajánlom, bár nem viszik túlzásba a nyáladzást (elvégre akkor nem is néztem volna végig :D), szóval másnak is jó szórakozást nyújthat.

Opening: (elsőre nagyon furcsa volt a nyelv miatt, de mára imádom :D)



DramaWikis oldala: Devil Beside You

Megnézhető dramacrazy-n, letölhető pár rész d-addicts-ról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése