2010. július 25., vasárnap

Kurosagi - The Black Swindler (2006)



Szerepők: 
Yamashita Tomohisa (Kurosaki/Kurosagi)
Horikita Maki (Yoshikawa Tsurara)
Ichikawa Yui (Mishima Yukari)
Kato Koji (Shiraishi Yoichi)
Yamazaki Tsutomu (Katsuragi Toshio)

Ismertető:

Egy csaló verte át Kurosaki apját, aki végső kétségbeesésében megöli családját, majd öngyilkos lesz. A fiú azonban túléli. Halálosan gyűlöli a svindlereket, mégis azzá válik, Kurosagi álnéven. Fiatal korát meghazudtolva egészen profi szinten „űzi az ipart”. Az információkat Katsuragitól szerzi be, annak ellenére, hogy a férfinak tevékeny része volt a családi tragédiában. Egy napon találkozik Tsurarával, akinek nem tetszik Kurosagi életvitele, és eleinte egyáltalán nem érti őt meg, de később akaratlanul is közelebb kerül hozzá, a fiú csak neki nyílik meg, de neki is csak nagyon ritkán. Meg tudja-e a lány akadályozni, hogy Kurosagi a saját vesztébe rohanjon?

Személyes vélemény:

Ebbe a sorozatba - mint általában az általam bemutatott sorozatokba - a tartalma miatt kezdtem bele. Érdekelt, hogy hogyan veri át a többi svindlert, és az alaphelyzetből eredő személyiségi kettősség. YamaPi szerintem elég jól hozza az önmagával küszködő főszereplő karakterét. A világon a legjobban gyűlöli a csalókat, de ő is egy lett közülük, így önmagát is gyűlöli. Ezzel nem tud - talán nem is lehet ilyennel - megbirkózni. 

Tsurara érti meg elsőként a szenvedését, bár talán még ő sem teljesen, de próbál neki segíteni. A fiú azonban senkit sem enged közel magához. A lány társaságában is csak egyszer oldódik fel igazán, és talán az egész sorozat alatt akkor lehet szívből nevetni látni. Nagyon magányos, és ehhez már hozzá is szokott. Semmi más célja nincs az életben, minthogy az összes csalót elkapja. Mindezek mellett pedig az információkat is kénytelen olyantól venni, akit szintén gyűlöl.

Nekem leginkább azok a jelenetek tetszettek a sorozatban, amikor tükör előtt elpróbálja, hogy milyen szerepet is játsszon az épp aktuális „ügyfélnek” :).

Végül a sorozat végéről egy pár szót: elsőre nekem nagyon nem tetszett a befejezés. Azonban többszöri megnézés után rájöttem, hogy másképp nem igazán lehetett volna megoldani. Szóval most már zseniálisnak tartom :). Spoilerek nélkül nem írhatok róla többet, de szerintem aki elgondolkozik, hogy miért is ez a megfelelő vég, az rá fog jönni, hogy igenis így jó ez, ahogy van.

Ennyit erről a sorozatról, remélem hozzám hasonlóan elnyeri a tetszését annak, aki megnézi.

Opening:


DramaWikis oldala: Kurosagi

Megnézhető dramacrazy-n, letölthető d-addicts-ról.

Létezik egyébként belőle egy movie is, de az nem nyerte meg annyira az én tetszésemet, mint a sorozat. Akinek van kedve hozzá, megnézheti/letöltheti előbb linkelt oldalakon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése