2010. július 25., vasárnap

Koukou Kyoushi 2003 - High School Teacher



Szereplők:
Fujiki Naohito (Koga Ikumi)
Ueto Aya (Machida Hina)
Sonim (Kudo Beniko)
Kyomoto Masaki (Fujimura Moroki)
Narimiya Hiroki (Kamiya Yuji)

Ismertető:

Hina középiskolai diák, egyik este szórakozni megy barátnőjével, Benikoval. Azonban elveszítik egymást, és Hina egy játékteremben furcsa férfival, Ikumival találkozik. Nála tölti az éjszakát (nem történik semmi köztük, csak együtt alszanak). Másnap kiderül, hogy a férfi az új matektanár Hina iskolájában. Ikumi nem adja jelét, hogy felismerte volna, azonban a sors újra közel sodorja őket egymáshoz. Lehet-e egy kapcsolat teljes, ha hazugságra épül? És mi a különbség a szerelem és a bizalom, egymásrautaltság között? Van-e egyáltalán különbség?

Személyes vélemény:

Számomra ebben a doramában a legérdekesebb karakter nem a főszereplő két ember volt, hanem az egyik mellékszereplő: Fujimura. Spoilerek nélkül nem sokat lehet írni róla, csak annyit, hogy olyan emberről van szó, aki a legkevésbé sem szerethető, miután kiderül róla, hogy miket tett a múltban. És mégis... A néző talán mégis megkedveli az utolsó pár részben, amikor olyat tesz, amely ha nem is hozza helyre az elkövetett dolgokat, de mindenképp olyan cselekedet, amit a mai világban talán nem sokan lennének hajlandóak megtenni valakiért.

A főszereplőkön kívül még említést érdemel Yuji karaktere, aki egy hostbárban dolgozik. Meg kell mondjam, engem a frász tört ki tőle. Minden lépését előre megtervezi, és hidegvérrel kivitelezi is, emellett pedig nagyszerűen alakítja az aktuális helyzet által megkívánt szerepeket.

Az én figyelmemet igazán ezek ragadták meg ezen történet folyamán, de a főszál is figyelemre méltó kérdéseket boncolgat. Nem egy sima romantikus dráma, és hálistennek egyáltalán nem nyálas, mint ahogy azt sok nyugati filmben el tudják követni.

Külön kiemelném még a zenéjét, szerintem nagyon szép.

Szóval ennyit erről a doramáról, akinek felkeltette az érdeklődését a leírás, nézze meg, szerintem nem fog csalódni benne.

DramaWikis oldala: Koukou Kyoushi 2003

Aki meg szeretné nézni, innen letöltheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése