2010. július 25., vasárnap

Seito Shokun! - Dear Students! (2007)



Szereplők: 
Uchiyama Rina (Kitashiro Naoko)
Horikita Maki (Kimura Juria)
Hongo Kanata (Aoki Kohei)
Okada Masaki (Kinoshita Kaoru)

Ismertető:

Diákok, akik nem bíznak a tanáraikban. Tanárok, akik feladták az oktatásba vetett hitüket. Szülők, akik az iskolát hibáztatják a gyerekeik rossz viselkedéséért.
Naoko újonnan érkezik egy iskolába osztályfőnöknek. Az iskolában egy titokzatos csapat - a 3TD - működik, akik minden problémát megoldanak, amivel diáktársaik felkeresik őket. Csak annyit tudni róluk, hogy Naoko osztályába járnak, de személyazonosságuk titok. Naoko elhatározza, hogy elnyeri osztálya bizalmát. A sorozatból megtudhatjuk, hogy hogyan igyekszik elérni célját, valamint, hogy kikből is áll a 3TD, és az osztály miért utálja annyira a tanárait.

Személyes vélemény:

Az egyik legjobb sorozat, amihez eddig az iskolai kategóriában szerencsém volt. Komolyabb problémákat boncolgat, mint az általam látott társai (Gokusen, GTO - később ezekről is szót ejtek). Horikita Maki a kedvenc japán színésznőm lett, és ebben a doramában megmutatja, hogy van is tehetsége. Nekem nagyon tetszett a játéka.

Ami viszont nem nagyon tetszett elsőre a sorozatban, az a főcímzene. Túl vidám volt az alaphangulathoz. Másodjára való megnézésnél viszont már nem idegesített annyira, mivel rájöttem, hogy nem a sorozat hangulatát, hanem a főszereplő jellemét hivatott kifejezni, amihez kitünően illett. A szomorú-komoly alaphangulatra ott volt a másik legtöbbször játszott betétzene, ami már elsőre megnyerte a tetszésemet.

Szintén nagyon jó az egyes szereplők - diákok, tanárok egyaránt - jellemfejlődése a részek során. Kitünően mutatja, hogy egyetlen ember mennyi változást hozhat mások életébe. Ez a dorama nem a barátságot helyezi előtérbe, mint például a Nobuta wo Produce, vagy a Gokusen. Helyette kapunk másból leckét.

Mindenképpen érdemesnek tartom a megnézésre.

DramaWikis oldala: Seito Shokun!

Megnézhető dramacrazy-n, letölthető d-addicts-ról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése