2010. július 25., vasárnap

Nobuta wo produce - Producing Nobuta (2005)



Szereplők:
Kamenashi Kazuya (Kiritani Shuji)
Yamashita Tomohisa (Kusano Akira)
Horikita Maki(Kotani Nobuko)

Ismertető:

Adott az iskola „népszerű sráca”, Shuji. Adott az ő legnagyobb ellensége, az idióta, bohóckodó Akira, akit azonban nem lehet levakarni, és fáradhatatlanul állítja, hogy ő és Shuji legjobb barátok, hiába Shuji igyekezete, hogy felhívja figyelmét az ellenkezőjére. Adott egy új osztálytárs, Nobuko, aki visszahúzódó természete miatt rögtön céltáblájává válik négy lány piszkálódásainak. Shuji és Akira sem tudja ezt tétlenül nézni, és ez az a pont, ahol hármójuk története igazán elkezdődik. A két fiú ugyanis úgy dönt, hogy az iskola legnépszerűbb lányát faragják Nobukóból. Egyetlen nagy kikötés, hogy senki nem tudhatja, hogy ők hárman együttműködnek. A feladat azonban nem könnyű, plusz a részek folyamán valaki mindig keresztbe is tesz nekik.

Személyes vélemény:

Azt hiszem, az örök kedvencemmel állunk szemben. Eddig még nem akadt olyan dorama, amit ilyen sokszor megnéztem volna, és amelynek karakterei ennyire megragadtak volna.

Főként Akira :D, amivel sokan vannak úgy. Egyszerűen tesz mások véleményére, úgy él, ahogy neki tetszik. És bár elsőre nem látszik rajta, de tud nagyon is komoly lenni, ha kell. Megvédi az arra szoruló embereket, jól tud verekedni, ami azonban nem derül ki rögtön. Elsőre esetlennek tűnhet, olyan mintha nem lenne távolságérzete, vagy nem tudom :D beveri a kezét, nekimegy a széknek, asztalnak, sőt egyszer az ajtófélfára is felkenődik futás közben.

Shuji az igazi „szépfiú”. Az ő szemszögéből látjuk tulajdonképp a történteket, legalábbis nagyrészt ő mesél, kommentál. Mindenkivel jóban van, mindenki szereti. Valójában azonban senki sem ismeri. Akira és Nobuko az elsők, akiknek meg tud nyílni. Nagyon tetszett a karakterében, hogy az iskola ásza végre nem valami beképzelt bunkó (aki majd beleszeret a lányba, és megváltozik, stb., stb., stb.), hanem egy teljesen normális fiú, aki viszont nem tudja, hol a helye, és csak egy idő után jön rá arra is, hogy igencsak magányos ember. Észreveszi, ha valakinek segítségre van szüksége, és tőle telhetően segít is. Először nem hajlandó közösséget vállalni Akirával és Nobukóval, de később egyre többet kezdenek jelenteni neki, és rájön, hogy tulajdonképp csak őket nevezheti barátjának. Természetesen Shuji is változik a történet folyamán, felfedezi, hogy mi a fontos neki igazán, és hogy azt kiktől kapja meg.

Tőle származik a két kedvenc mondatom a történetből:
  • „Szerettem azt az énemet, aki mellettük voltam.”
  • „Nem érdekel, ha az egész világ nem hisz nekem, de szükségem van rá, hogy tudjam, hogy ők ketten hisznek.”
Végül Nobuko, akit nem ismerünk meg annyira a történet folyamán, mint a két fiút. Shuji nem érti, hogy Nobuko miért hagyja, hogy piszkálják, amire az a válasz, hogy már sokszor megpróbált változtatni magán, de mindig csak még rosszabbul érezte magát, ezért már nem próbál meg változtatni. A piszkálódásokhoz pedig már hozzászokott.

A történet folyamán mindhárman sokat tanulnak egymástól, és mások is tőlük, főként a barátságról.

Végül, ami még nagyon tetszett a történetben, a nyilvánvalóan kialakuló szerelmi háromszög megoldása. Hiszen két fiú és egy lány - az ilyen barátság soha nem lehet teljesen problémamentes. Akira egy idő után ugyanis többet kezd el érezni a lány iránt, mint barátság, azonban mégis úgy dönt, hogy feladja. Hogy miért? Akit érdekel, nézze meg :) (Igazából nem lehet háromszögnek nevezni, mert a lány érzéseit nem ismerjük meg, nem lehet tudni, hogy beleszeretett-e valakibe vagy sem. Én azt mondanám, hogy nem szeretett, csak éppen úgy érzi rengeteg hálával tartozik Shujinak, mindenért, amit tett érte, de kifejezésre juttatja, hogy kettejük közül nem tudná, hogy ki a fontosabb neki, mindketten egyformán a legfontosabbak.)

Összességében remek darab, nagyon ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kicsit idióta sorozatot megnézni, amelyben azonban sokkal több van, mint ami a felszínen látszik. És aki nem riad vissza egy kis misztikumtól, ugyanis ilyen részek is találhatóak benne, ami nekem először elég furcsa volt, de egyáltalán nem ront semmit az élvezhetőségen szerintem. Szóval jó szórakozást hozzá!

Ending:


Kedvcsináló:


DramaWikis oldala: Nobuta wo Produce

Megnézhető dramacrazy-n, letölthető d-addicts-ról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése